Mandle v tiramise 100 g
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Dlhú cestu históriou prerazil taliansky dezert nazývaný tiramisu. Pátrala som po vzniku tejto úžasnej mňamky,
pretože som veverička zvedavá, a som úplne uchvátená týmto príbehom.
Tiramisu vzniklo v talianskom dome potešenia. Bol to vynález temnej profesionálnej milenky, ktorá geniálne skombinovala ingrediencie a ponúkala toto prírodné afrodiziakum svojim zákazníkom. Profesionálna milenka, ja hovorím profesionálna cukrárka a génius!
Samozrejme vyberaná spoločnosť pravý pôvod a účel začala zatracovať a skrývať. Dokonca to došlo tak ďaleko, že o tom v knihách nebola žiadna zmienka až do roku 1980.
Našťastie sa tiramisu zase začalo tešiť veľkej obľube. Tak sa dostalo až ku mne, do veveričkinej továrne, kde som zase robila hókusy- pokusy - tie milujem. Skoncentrovala som chuť na centrifúge a vyextrahovala všetko spolu s vôňou mascarpone a kávy do takejto malej banky.
Vo svojej orechovej komôrke som čapla mandle a zabalila ich do starostlivo vysosaného tiramisového odvaru.
A výsledok? Ako inak než geniálny - chuť, farba a štruktúra prvotriedna. Vyskúšaj sám.
Tip Veselej Veveričky
Samozrejme z tej mojej komôrky som vzala aj iné orechy a urobila s nimi rovnaký pokus. Všetky mi veľmi chutia. Vyskúšaj tiež lieskače v tiramisu alebo kešu v tiramisu.
Dodatočné parametre
Kategória: | Plody v poleve |
---|---|
Hmotnosť: | 0.1 kg |
EAN: | 8593214900256 |
Vlastnosti: | Bez lepku, Bez SO2 |
Zloženie: | MANDLE, cukor, rastlinný olej (palmový), sušená SROVÁTKA, ryžová múka, slnečnicový lecitín E322, arabská guma, šelak E904, aróma tiramisu |
Nutričné hodnoty/100g: | Kcal: 579, KJ: 2413, Tuky: 38,3, z toho nasýtené mastné kyseliny: 14,2, Sacharidy: 48,5, z toho cukry: 45,3, Vláknina: 3,7, Bielkoviny: 8,4, Soľ: 0,2 |
Krajina pôvodu: | Veľká Británia |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.