Mandle v karobe 1 kg
Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Popis
Mandle je názov pre jadro kôstky plodu mandľovníka. Mandľovník je druh stromu, ktorý rastie v subtrópoch. Viac ako polovicu hmotnosti mandlí tvoria tuky. Skladajú sa predovšetkým z mononenasýtených (34 %) a polynenasýtených (11 %) mastných kyselín, hlavne kyseliny linolovej, ktorá v nervovej sústave plní dôležitú funkciu.
Vlastnosti:
- Obsahujú veľké množstvo vitamínov a minerálov: horčík, zinok, meď, mangán, fosfor, železo, vápnik, vitamíny E i B, ktoré sú dôležité pre osoby trpiace osteoporózou a demineralizáciou kostí
- Majú priaznivý vplyv na zdravú funkciu kardiovaskulárnej sústavy
- Sú významným prírodným zdrojom bielkovín, ktoré zodpovedajú za pevnosť svalov a za regeneráciu buniek, prispievajú k spevneniu kostí a posilneniu imunity (množstvo rastlinnej bielkoviny je v mandliach takmer rovnaké ako množstvo živočíšnej bielkoviny v chudom mäse, rastlinnou bielkovinu ale dokáže organizmus lepšie spracovať)
- Priaznivo pôsobia na činnosť obehovej sústavy (ich konzumácia minimálne 2x do týždňa znižuje riziko vzniku infarktu)
- Podporujú vznik prospešných baktérií, ktoré v tráviacom trakte normalizujú látkovú výmenu
- Pravidelné užívanie zlepšuje poznávacie schopnosti, posilňuje pamäť a zvyšuje mozgovú aktivitu
- Ukľudňujú nervovú sústavu a odstraňujú príznaky napätia a depresie, pomáhajú pri nespavosti a poruchách spánku
- Prospievajú zraku
- Nabíjajú organizmus energiou (doporučená denná dávka je jedna hrsť mandlí)
- Sú ideálne pre tehotné ženy, podporujú tvorbu materského mlieka
- Mandľové mlieko je skvelou alternatívou neodstredeného kravského mlieka
- Mandľové maslo účinne posilňuje vlasy i nechty, zvláčňuje a omladzuje pokožku
Dodatočné parametre
Kategória: | Plody v poleve |
---|---|
Hmotnosť: | 1 kg |
EAN: | 8593214900119 |
Vlastnosti: | Bez lepku, Bez SO2 |
Zloženie: | MANDLE, cukor, rastlinný tuk, sušená SRVÁTKA, ryžová múka, karob, slnečnicový lecitin E322, arabská guma, šelak E904 |
Nutričné hodnoty/100g: | Kcal: 561, KJ: 2349, Tuky: 38,3, z toho nasýtené mastné kyseliny: 13,9, Sacharidy: 43,7, z toho cukry: 40,2, Vláknina: 6,5, Bielkoviny: 9,2, Soľ: 0,2 |
Krajina pôvodu: | Veľká Británia |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Pridať komentár